OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. augusztus 23., kedd 13:34

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. augusztus 23., kedd (OS) - MSZP: az idei költségvetést tévesen tervező kormánytagokat is olyan gyorsan kirúgják, mint az OMSZ vezetőit?

    A Fidesz-kormány az idei költségvetésben nem tudta előre jelezni az euró árfolyamát: 360,9 forinttal számoltak, ami még a közelében sincs a valóságnak!

Az MSZP ezért azt kérdezi: a lakosság számára rendkívül nagy károkat okozó téves előrejelzésért felelős kormányzati vezetőket is olyan gyorsan kirúgják, ahogyan azt az OMSZ vezetőivel tették? Ha pedig ezt nem teszik meg, akkor a Fidesz-kormány mivel magyarázza ezt a kettős mércét?

A téves prognózissal ugyanis az Orbán-kormány a mai napig rendkívül nagy károkat okoz: a forint árfolyama az euróval szemben tartósan 400 forint felett van, és ez szinte minden területen brutális drágulást eredményez. Ráadásul a Fidesz-kormány még a jövő évi költségvetésben is csak 377 forintos euróárfolyammal számol!

Az MSZP az OMSZ vezetőinek kirúgását a szakmaiság elleni támadásnak tekinti, és támogatja az OMSZ dolgozóit, akik kiállnak a politikai okokból eltávolított vezetőik mellett.

MSZP

Bővebb információ: Vajda Zoltán, a Költségvetési bizottság elnöke, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.