OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2022. szeptember 21., szerda 11:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 21., szerda (OS) - MSZP: minden egészségügyi beruházást folytatni kell!

    A Fidesz-kormány folytatja az egészségügy lezüllesztését, mivel több szakrendelő bővítése és korszerűsítése is szerepel azon a tiltólistán, amit Lázár János építési és beruházási miniszter a felfüggesztett beruházásokról nyilvánosságra hozott. Az MSZP követeli a kormánytól, hogy végezzék el a szakrendelők korszerűsítését!

A Fidesz-kormány 12 év alatt padlóra küldte a magyar egészségügyet és most is az emberek egészségén akarnak spórolni: orvostechnikai eszközök cseréjét, a képalkotó diagnosztika korszerűsítését, rehabilitációs ellátások fejlesztését, új CT és MR vizsgálók, valamint új betegvárók kialakítását akarják elhalasztani Orbánék.

Az MSZP, az igazi baloldal pártja régóta arról beszél, hogy a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie: sokkal több forrást kell tehát biztosítani a költségvetésben ennek a szektornak. Éppen ezért felszólítjuk a kormányt, hogy minden egészségügyi beruházást vegyen le a tiltólistáról! Ezen felül biztosítania kell az orvosellátottságot, a rugalmas munkavégzés feltételeit és további béremelésre is szükség van, nemcsak az orvosok, hanem leginkább az egészségügyi szakdolgozók és egyéb alkalmazottak esetében.

Hiszünk abban, hogy az egészséghez való jog alapvető emberi jog. Az MSZP éppen ezért támogatja az Európai Egészségügyi Unió megvalósítását, amivel hosszú távon garantálni lehet hazánkban mindenki számára az európai szintű és minőségű egészségügyi ellátást.

MSZP


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.