OS Országos Sajtószolgálat
2022. szeptember 30. péntek
Ismertető


2022. szeptember 22., csütörtök 13:30

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 22., csütörtök (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye alkoholtartalmú italok vásárlása kapcsán kialakított adatkezelési gyakorlat vonatkozásában.

    A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) több bejelentés is érkezett az ALDI MAGYARORSZÁG ÉLELMISZER Élelmiszer Kereskedelmi Betéti Társaság (a továbbiakban: ALDI MAGYARORSZÁG ÉLELMISZER Bt.) alkoholtartalmú italok vásárlása kapcsán kialakított új adatkezelési gyakorlatára vonatkozóan. A beadványokban jelentősen eltérő adatkezelési gyakorlatot panaszoltak az egyes üzletekben.

A Hatóság az ALDI MAGYARORSZÁG ÉLELMISZER Bt. alkoholtartalmú italok vásárlása kapcsán 2022. nyarában kialakított és jelenlegi adatkezelési gyakorlatának az általános adatvédelmi rendeletben foglalt előírásoknak való megfelelősége tárgyában 2022. augusztus 19. napján hivatalból adatvédelmi hatósági eljárást indított.

     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.