OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 22., csütörtök 16:44

A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 22., csütörtök (OS) - Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba – A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program (KKÖP) a Kormány által 2013-ban alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlás biztosítása. A program a pedagógus hallgatók tanulmányait jelentős összegű ösztöndíjjal segíti, és a diploma megszerzése után garantáltan a képzettségüknek megfelelő állást biztosít számukra.

    2021 októberétől a programban résztvevő intézmények köre kibővült, így már nem csak a tankerületi központok által fenntartott intézményekben dolgozhat majd az ösztöndíjas, hanem a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelői alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmények köznevelési intézményeiben és egyházi fenntartású köznevelési intézményekben is elhelyezkedhet. A pedagógusi munkavégzés időtartama kötött, legalább addig tart, ameddig a hallgató az ösztöndíjat kapta.
Ha az ösztöndíjasnak nem felel meg a Klebelsberg Központ által felajánlott állások egyike sem, önállóan is kereshet megfelelő munkahelyet, és vállalhat munkát olyan köznevelési intézményben, amely részt vesz a KKÖP-ben.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.