OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2022. szeptember 25., vasárnap 21:06

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 25., vasárnap (OS) - Az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) kezdeményezésének köszönhetően az iFightDepression (iFD) önsegítő eszköz (tool.ifightdepression.com) mostantól ukrán nyelven is elérhető.     Az iFD eszköz egy kognitív viselkedésterápián alapuló online, ingyenes önsegítő eszköz, melyet egy képzett egészségügyi szakember javaslatával és irányításával használnak az enyhe vagy középsúlyos depresszióban szenvedők.

    Az EAAD célja a depressziós betegek ellátásának és kezelésének javítása, valamint az öngyilkosság megelőzése. Az EAAD hálózatát Magyarországan a Végeken Egészséglélektani Alapítvány képviseli, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének szakmai támogatásával.
     Konfliktusok és háborúk idején a depresszió kezeléséhez való hozzáférés megszakadhat, és a trauma depressziót válthat ki a veszélyeztetett személyeknél. Ukrajnából lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek milliói érkeztek a szomszédos országokba és Európa-szerte.
     Az iFD eszköz ukrán verziója biztosítja a depresszió enyhébb formáiban szenvedő ukrán páciensek számára, hogy az új országban a saját nyelvükön kapjanak segítséget, továbbá tartalmaz egy "A belső erő megtalálása" című workshopot, melynek célja, hogy növelje a nehéz életkörülmények és válságok között élők ellenálló képességét.
     Az iFightDepression® ukrán változatának bemutatásához hasznos kulcsmondatokat és információkat tartalmazó promóciós csomag is rendelkezésre áll.

     Kiadó: Végeken Egészséglélektani Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.