OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 12:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - A Fidesz-kormány azért drágítja 80 százalékkal a földgáz rendszerhasználati díját, mert ez a pénz az oligarchái zsebébe megy! Az MSZP követeli, hogy ne legyen áremelés!

    A Fidesz-kormány azért emeli október 1-től 80 százalékkal a földgáz rendszerhasználati díját, hogy extraprofithoz juttassa a fideszes oligarchákat. Azért lesz drágább köbméterenként 20 forinttal egy átlagfogyasztású háztartás gázszámlája, mert ezt a pénzt többek között Mészáros Lőrinc cége, az Opus Tigáz Zrt. söpri be!

Magán a gázáron, azaz az úgynevezett molekulaáron fölül ez az eddigi 42 ezer forint helyett októbertől már 78 ezer forintot jelent a gázszámlákban évente!

Ahogy a Fidesz-kormány nyerészkedik azzal, hogy a 12 forintért megtermelt paksi áramot 70 forintért adja a családoknak, az Opus Tigáz Zrt. ugyanúgy nyerészkedik a rendszerhasználat díj emelésével. Mészáros Lőrinc cégének nem elég az idei 4,3 milliárdos nyereség, még több extraprofitot akar!

Az MSZP, az igazi baloldal pártja felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a rendszerhasználati díjak 80 százalékos indokolatlan emelését! A brutális drágasággal küzdő embereknek nem megszorítások kellenek, hanem RezsiSTOP! Se a kormány, se a fideszes oligarchák ne nyerészkedjenek a magyar családokon!

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.