OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 29., csütörtök 13:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 29., csütörtök (OS) - Az Árnyékkormány 5 intézkedéssel vetne véget a rezsipániknak

    Október elsejétől ismét emelkedik a lakossági gázár, folytatódik a kormányzati rezsiemelés. Az Árnyékkormány ezért dolgozta ki a rezsimoratórium néven ismert intézkedési csomagot. Az Árnyékkormány 5 intézkedéssel vetne véget a rezsipániknak és óvná meg a magyar családokat:

1. Meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz és áram mennyiségét, mert a jelenlegi hatósági áras mennyiség messze elmarad a valós átlagos fogyasztástól!
2. 5%-ra kell csökkenteni a gáz és az áram áfáját! A kormány ne akarjon pénzt keresni a magyarok elszabadult rezsikiadásain!
3. Be kell fagyasztani a rendszerhasználati díjakat idén június elsejei szinten 2023. április 30-ig!
4. Be kell vezetni a rezsimoratóriumot az eddig rendesen fizetőknek! Akiknek 2022. augusztus 1-én nem volt 1 havi számlértéket meghaladó mértékű tartozásuk, és minimum a 2022. januárja és augusztusa közötti átlagos havi számlaértéket továbbra is megfizetik, 2023 június 30-ig ne lehessen kikapcsolni a gázt és az áramot.
5. A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján!

Ezt tenné egy felelős, tisztességes, európai szemléletű és baloldali kormány. Mi ezt értjük Európai Magyarország alatt. Mi, magyarok, így is élhetnénk, rezsipánik és megélhetési válság nélkül.

Varju László

Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.