OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2022. szeptember 30., péntek 10:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 30., péntek (OS) - Az Árnyékkormány reagálása a miniszterelnökre: Orbán Viktor és az elmúlt 12 év a hétszeres gázáremelés felelőse

    Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában ismét az EU-t és a szankciókat jelölte meg a hétszeres gázáremelés felelőseként. Ezzel szemben az igazság az, hogy:

- nincs érvényben semmilyen uniós szankció az orosz gázra, az olajra vonatkozó szankciók pedig nem vonatkoznak Magyarországra,
- az érvényben lévő szankciókat - talán épp a fentiek miatt - Orbán Viktor is egytől egyig megszavazta Brüsszelben,
- a rezsikatasztrófáért a keleti nyitás, és hazánk orosz energiafüggőségének 12 éve tartó növelése a felelős.

Az Árnyékkormány szerint egyértelmű, hogy Orbán Viktor és az elmúlt 12 év a hétszeres gázáremelés felelőse. Az elmúlt 12 évben lehetett volna függetlenedni az orosz gáztól, lehetett volna megújuló energiákba fektetni, lehetett volna folytatni a panelprogramot, hogy energiatakarékosabbak legyenek a magyar otthonok. Orbán Viktor mindennek az ellenkezőjét csinálta, a magyarok pedig a hétszeres gázáremeléssel fizetik meg ennek az árát.

Kálmán Olga
Az Árnyékkormány szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.