OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. október 4., kedd 12:09

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - Állatok világnapja – Közalapítványok helyett valódi állatvédelmet és az állatvédő civil szervezetek érdemi támogatását!

    A Párbeszéd szerint a Semjén Zsolt által kezdeményezett, Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, amely eleve csak 2024-ben kapna pénzt a működésre, és a javaslat szerint szakmai konferenciákat szervez és az állatvédelem fejlesztésével és népszerűsítésével foglalkozik, egyelőre inkább egy újabb közpénzekkel kitömött pénznyelő alapítványnak tűnik, mintsem valódi megoldásnak az égető problémákra. A kormányzati online kérdőívekkel nem tudják az állatvédők az egekbe szökött rezsiszámláikat kifizetni!

A Párbeszéd már többször benyújtotta átfogó állatvédelmi javaslatcsomagját, amelyet a kormányoldal rendre leszavazott. Egyebek mellett javasoltuk az Országos Állatvédelmi Alap létrehozását, amely támogatná az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteket, biztosítaná az elkobozott állatok megfelelő elhelyezését, valamint létrehozna és működtetne egy legalább megyei szinten működő országos telephelyhálózatot. De az Orbán-kormány megszorításai miatt már az idei télre szükség lenne azonnali pénzügyi segítségre legalább azoknak az állatvédő szervezeteknek, amelyek mentéssel foglalkoznak. Ezért követeljük, hogy azonnal fizessék ki az 500 millió forintnyi pályázati pénzt, és szükség esetén biztosítsanak további forrásokat azért, hogy az állatmentés összeomlását elkerüljék.

Látszatintézkedések helyett valódi állatvédelmet!

Szabó Rebeka,
a Párbeszéd társelnöke

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.