OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2022. október 4., kedd 14:11

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 4., kedd (OS) - A korrupcióellenes törvénycsomag nem elegendő az orbáni korrupció megfékezéséhez

    Az EU-val való megállapodás keretében az Országgyűlésben elfogadott korrupcióellenes törvényjavaslatok összességében nem elegendőek a kormányzati korrupció megfékezésére, és még kevésbé a magyar jogállamiság akár csak részleges helyreállítására. Csupán szépségtapaszként szolgálhatnak a 12 év alatt kiépült orbáni korrupción és önkényen.

Mindent elárul a kormány valós szándékairól az a mód, ahogyan ezeket a törvényeket az Országgyűlés elfogadta. Miközben az Európai Bizottság egyebek mellett éppen a társadalmi párbeszéd szélesítését, az érdemi szakmai konzultációt várja el a törvénykezés során, a kormány ezeket a hazánk számára létfontosságú, a közélet tisztaságát és 7,5 milliárd eurónyi támogatás elérését célzó jogszabályokat sürgősségi eljárásban, az érdemi vita kizárásával, az ellenzéki javaslatok lesöprésével erőltette át az Országgyűlésen.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.