OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2022. október 6., csütörtök 14:29

Az Effekteam Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. október 6., csütörtök (OS) - A jövő gazdasága kategóriában különösen szoros volt a verseny. A kkv-mezőnyben szereplő FoxPost Zrt. első alkalommal nevezett, de máris elnyerte a zsűri és a nagyközönség elismerését. Bár a FOX Green program a közönségdíjról végül lemaradt, az Effekt 2030 díj mellett egy Üzleti Modell különdíjat is kiérdemelt. A program célja, hogy csökkentse a csomaglogisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó környezetterhelést és légszennyezést a vállalat működése során kibocsátott üvegházhatású gázok és a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálásával.

    A nagyvállalatok mezőnyében holtverseny alakult ki ebben a kategóriában, így végül megosztott első helyezés született. Az egyik díjazott a Samsung Electronics Magyar Zrt. Megoldások a holnapért pályázata lett. A Samsung és az EdisonKids közös kihívása során a diákok egy izgalmas jövőtervezői munkafolyamatban dolgozhatták ki azokat az ötleteiket, amikkel a világ jobb lehet. A kategória másik díjnyertese a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. SPAR a társadalomért – Hungaricool by SPAR és Régiók Kincsei programok pályázata lett. A programok magukban foglalják a fenntarthatóságot is prioritásként kezelő termékek támogatását, hazai alapanyagok beszerzését, rövid szállítási útvonalak preferálását, a kereskedelmi partnerek és a fogyasztók edukációját.

Második helyen végzett a METRO Kereskedelmi Kft. METRO Fenntartható Gasztronómia Programja és harmadik lett a Master Good Kft. Fenntartható körforgásos gazdálkodás megvalósítása elnevezésű pályázata.

     Kiadó: Effekteam Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.