OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2022. október 14., péntek 14:13

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2022. október 14., péntek (OS) - SZÍNHÁZAKBAN, MŰVELŐDÉSI HÁZAKBAN ÜNNEPLIK A FEHÉR BOT NAPJÁT

    A látássérültek nemzetközi napjáról, ismertebb nevén a fehér bot napjáról minden év október 15-én megemlékeznek 1988 óta. – Nos, ennek a fő oka az, hogy kell évente egy fix alkalom, amikor megállunk, hogy áttekintsük, milyen eredményeket értünk el az utóbbi 365 nap során. Mert ha mi ezt nem tesszük meg, honnan értesül erről a társadalom többi tagja? – tette fel a kérdést Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöke, majd így folytatta: - Egyébként tényleg van mit ünnepelni, mert sokat javult a látássérült emberek helyzete. Abból is látszik ez, hogy egyre több fellépővel és egyre elegánsabb helyeken zajlanak az ünnepségeink – már nem csupán szervezetek falai között, hanem művelődési házakban és színházakban is. A VGYKE elnökeként kezdettől arra törekedtem, hogy integráltak legyenek a műsorok, és körülbelül fele-fele arányban szerepeljenek ép látású és látássérült előadók. A fellépők között pedig ma már több korosztályt is üdvözölhetünk, Rákosmentében legutóbb például egy gimnazistákból és nyugdíjasokból álló kórus éneklését hallgattuk, az egyik verset pedig a kerületi esélyegyenlőségi referens szavalta el. Legtöbben az első szóra igent mondanak felkérésünkre, köztük neves művészek is, és jellemzően nem kérnek fellépti díjat. Úgy érzékeljük, hogy egyfajta rang lett ma már színpadra állni nálunk, hasonlóan a karácsonyi jótékonysági műsorokhoz.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.