2024. május 3. péntek

2022. október 18., kedd 10:42

A Limmud Magyarország Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. október 18., kedd (OS) - KÖZELEDIK A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓ CIVIL ÉLET ÜNNEPE, A LIMMUD FESZTIVÁL

Kényszerű járvány-szünet után a Limmud Magyarország Alapítvány október végén ismét megrendezi a Nemzetközi Limmud Fesztivált.

Az Alapítvány a sokszínű, folyamatosan tanuló és fejlődő, önkéntességen és önszerveződésen alapuló zsidó közösségért tevékenykedik. Rendezvényei kötetlenek, és minden érdeklődő számára nyitottak.

Csak semmi pánik! a címe az idei három napos közös tanulásnak. A programok a tudomány és a sokszínű zsidó hagyomány alapján igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy mindennapi döntéseinket a mai nehéz időkben is viszonylag biztonságosan hozhassuk meg.  Segítenek eligazodni a kaotikus hírvilágban, megérteni a biztonságunkat fenyegető természeti és társadalmi válságokat, tisztázni a közösség ügyeit, és megmutatni azt, hogy a legkeményebb kérdésekről is lehet barátságosan beszélgetni.

Több mint 50 önkéntes előadó érkezik a világ több kontinenséről, az előadások magyar és angol nyelven folynak. A három nap vidám civil ünnep lesz, napközben tanulással, esténként zenéléssel, társas programokkal.

A Fesztivál megünnepli a Szombatot. Az ortodox, neológ és reform istentisztelet mellett az ima iránt nem érdeklődők számára világi programokat kínálunk, az ünnep szabályainak betartásával.
A részletes programot a Limmud Magyarország Alapítvány weboldalon érhetik el az érdeklődők.

Kiadó: Limmud Magyarország Alapítvány