OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2022. október 18., kedd 10:42

A Limmud Magyarország Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. október 18., kedd (OS) - KÖZELEDIK A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓ CIVIL ÉLET ÜNNEPE, A LIMMUD FESZTIVÁL

    Kényszerű járvány-szünet után a Limmud Magyarország Alapítvány október végén ismét megrendezi a Nemzetközi Limmud Fesztivált.  

Az Alapítvány a sokszínű, folyamatosan tanuló és fejlődő, önkéntességen és önszerveződésen alapuló zsidó közösségért tevékenykedik. Rendezvényei kötetlenek, és minden érdeklődő számára nyitottak.

Csak semmi pánik! a címe az idei három napos közös tanulásnak. A programok a tudomány és a sokszínű zsidó hagyomány alapján igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy mindennapi döntéseinket a mai nehéz időkben is viszonylag biztonságosan hozhassuk meg.  Segítenek eligazodni a kaotikus hírvilágban, megérteni a biztonságunkat fenyegető természeti és társadalmi válságokat, tisztázni a közösség ügyeit, és megmutatni azt, hogy a legkeményebb kérdésekről is lehet barátságosan beszélgetni.

Több mint 50 önkéntes előadó érkezik a világ több kontinenséről, az előadások magyar és angol nyelven folynak. A három nap vidám civil ünnep lesz, napközben tanulással, esténként zenéléssel, társas programokkal.

A Fesztivál megünnepli a Szombatot. Az ortodox, neológ és reform istentisztelet mellett az ima iránt nem érdeklődők számára világi programokat kínálunk, az ünnep szabályainak betartásával.
A részletes programot a Limmud Magyarország Alapítvány weboldalon érhetik el az érdeklődők.

     Kiadó: Limmud Magyarország Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.