OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. október 24., hétfő 16:11

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 24., hétfő (OS) - Az Orbán-kormány eddig miért hátráltatta a geotermikus energia hasznosítását?

        A hazai geotermikus potenciál vonatkozásában kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkezünk a Kárpát-medencében. A geotermikus hőhasznosítás tekintetében Magyarország az előkelő negyedik helyen áll Európa országai között. Kedvező adottságaink ellenére a kinyert hőenergia aránya az ország energiatermelésén belül elenyészőnek mondható. Napjainkban legfeljebb 10-15 százaléka hasznosul.
     A hőenergia hasznosítása óriási lehetőség a kommunális fűtésben, a mezőgazdaságban és a helyi önkormányzatok részére is, amivel sok ezer háztartás és közintézmény fűtését és áramellátását lehetett volna már eddig is biztosítani.
     Magyarország zöld pártjaként és hazánk energiabiztonságának a megteremtése érdekében mindig azt mondtuk, az egyetlen járható út a környezetbarát és a megújulni képes energiaforrások használatának minél nagyobb arányú kiaknázása, köztük a nap, a szél, és a geotermikus energia hasznosítása.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.