OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2022. október 25., kedd 12:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - Árnyékkormány: Az európai minimálbér valódi megoldást nyújtana a sztrájkoló buszsofőröknek, ahogy valamennyi munkavállalónak is!

    Országszerte nagyjából 2600 Volán-járat nem indult el a buszsofőrök sztrájkja miatt. A járművezetők hatpontos követeléscsomagot adtak át a társaság vezetőinek, ebben kiemelt helyen szerepel a bérkorrekció kérdése.

Az Árnyékkormány szerint az európai minimálbér bevezetése nyújtana valódi megoldást a probléma rendezésére. Az Árnyékkormány korábban javaslatot tett arra, hogy az európai minimálbér-szabályozásnak megfelelően a mindenkori magyar minimálbér legalább az átlagkereset 50%-a, a medián kereset 60%-a legyen. Ez már az idei évben legalább 30 ezer forinttal több pénzt jelentene minden munkavállalónak, így a buszsofőröknek is, akikkel természetesen szolidaritást vállalunk. A megélhetési válság közepén, az orbáni inflációtól sújtva érthetőek a követeléseik, és megérdemlik a maximális támogatást!

Kordás László
Bér- és munkaügyi árnyékminiszter

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.