OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. október 25., kedd 13:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. október 25., kedd (OS) - Árnyékkormány: Adó- és járulékmentes rezsitámogatást kell adni a munkavállalóknak!

    Az orbáni infláció, megszorítások, adóemelések és rezsiemelés minden magyar embert, vállalkozót és munkavállalót egyaránt érint. Az elhibázott orbáni gazdaságpolitika, a rezsiárak robbanásszerű emelkedése is egyre jobban érezteti hatását, az Árnyékkormány ezért az adó- és járulékmentes munkáltatói rezsitámogatások állami ösztönzését javasolja.

Az Árnyékkormány szerint lehetővé kell tenni a munkáltatóknak, hogy adó- és járulékmentes rezsitámogatást adhassanak a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóiknak, maximum havi 50 ezer forint értékben. Amennyiben egy cég kötelezően elrendeli az otthoni munkavégzést, akkor ez ne csak lehetőség, hanem kötelesség legyen. Az Árnyékkormány szerint a rezsitámogatás rendszerét 2023. március 31-ig indokolt fenntartani. Korábban az Árnyékkormány javaslatot tett, hogy a kis- és középvállalkozásokat is támogatni kell a megélhetési válság idején. Ugyanezt gondoljuk a munkavállalók esetében is, hiszen elfogadhatatlan, hogy az orbáni rezsiemelés miatt ők járjanak rosszul.

Dr. Dávid Ferenc
Gazdasági árnyékminiszter

Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.