OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2022. október 29., szombat 08:36

A Magyar Autóklub közleménye
    Budapest, 2022. október 29., szombat (OS) - Célt ért a Magyar Autóklub: nem zárják le a pesti alsó rakpartot!

    Megállapodás született a Főváros és az Autóklub (MAK), valamint több civil érdekvédelmi és szakmai szervezet között, melynek értelmében a Főváros az érintettek álláspontját szem előtt tartva valósítja meg a pesti alsó rakpart fejlesztését.
A 2022.10.27-én aláírt nyilatkozat alapján a résztvevő szervezetek mindegyike támogatja a pesti alsó rakpart fejlesztését, méghozzá oly módon, hogy a Főváros figyelembe veszi a MAK és a nyilatkozatot aláírók javaslatait, illetve vállalja, hogy a rakpart fejlesztése során tekintettel lesz a közlekedési hálózat egészének működésére. Így első lépésben csak a korszerűsítés azon elemeit valósítja meg, melyek nem befolyásolják a rakpart közlekedési hálózatban betöltött jelenlegi szerepét.
Valamennyi partner támogatja továbbá, hogy egyeztetéseket követően forgalomkorlátozással járó tesztidőszakok valósuljanak meg. Mindemellett Budapest – a szervezetekkel közösen kidolgozandó normák alapján – ún. monitoringrendszert állít fel a próbaidőszakok eredményeinek értékelésére. A Fővárosi Önkormányzat ígéretet tett, hogy a pesti alsó rakpart felújításának második üteme csak akkor valósul meg, ha a forgalmi tapasztalatok és az egyéb tényezők bizonyítják a közlekedési hálózat működőképességét ebben a formában.
A MAK továbbra is azon munkálkodik, hogy az alsó rakpart fejlesztése az autósok igényeinek és elvárásainak megfelelően folytatódhasson.
További információ elérhető a MAK weboldalán.
    
     Kiadó: Magyar Autóklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.