OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. november 9., szerda 14:23

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. november 9., szerda (OS) - Biró Marcell: A geotermia elengedhetetlen hazánk energiaszuverenitásának megerősítéséhez

    A háború és a szankciók okozta energiakrízis megmutatta, hogy az ország határain belül elérhető energiaforrásnál nincs értékesebb. Ezért minden lehetőséget ki kell használnunk, hogy az energetika terén is erősítsük hazánk önellátását, enyhítsük a hazánkra nehezedő nyomást, és a geotermikus energia minél szélesebb körű alkalmazásával hosszú távon megerősítsük Magyarország energiaszuverenitását – jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke a HírTv Napi aktuális című műsorában.

A Kárpát-medence kivételes geológiai és hidrológiai adottságaival kapcsolatban az elnök rámutatott, a geotermikus energia közvetlen hőhasznosítását tekintve, nemzetközi statisztikákban Magyarország Európa első öt országa között található. Kiemelte azt is, hogy 2010 és 2022 között közel négy és félszeresére nőtt a geotermikus hőenergia bányászat Magyarországon. Mint azt a Világgazdaság online oldalon megjelent korábbi cikkében és a HírTV-ben is hangsúlyozta: "A geotermikus erőforrások hasznosítása jelentős mértékben fokozhatóak, de egyszerűbb, kiszámíthatóbb, és hosszú távon is fenntartható keretek közé kell helyezni az ágazatot."

Szólt arról is, hogy a Parlament előtt fekszik az a törvényjavaslat, amellyel a Hatóság minden rendelkezésre álló eszközzel képes lesz fokozni a hazai geotermikus energia kiaknázását.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.