OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2022. december 1., csütörtök 17:04

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. december 1., csütörtök (OS) -

    Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülője, gondviselője kitöltheti azt a kérdőívet, melynek kérdései az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák.
Emlékeztetőül: a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága korábban két alkalommal a pedagógusok körében végzett hasonló jellegű kérdőíves felmérést.
A kérdőív a Kréta rendszeren keresztül 2022 decemberében lesz ütemezetten elérhető. Kitöltése anonim, ahhoz személyes adat megadása nem kell. A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt.
Amennyiben egy család több gyermeke tanul a köznevelés rendszerében, a szülőnek, gondviselőnek lehetősége lesz arra, hogy több kérdőívet is kitöltsön 2022. december 15-én éjfélig.
A kérdések - többek között - a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak. A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van bármilyen más vélemény, javaslat eljuttatására a tárcához.
A Belügyminisztérium elkötelezett az oktatás minőségének javításában, abban, hogy gyermekeink megfeleljenek a jövő kihívásainak, ennek érdekében szeretné megismerni az érintettek véleményét, amit figyelembe vesz a köznevelési rendszer megújítására vonatkozó fejlesztési terveiben.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.