2024. május 17. péntek

2022. december 1., csütörtök 17:04

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2022. december 1., csütörtök (OS) -

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülője, gondviselője kitöltheti azt a kérdőívet, melynek kérdései az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák.
Emlékeztetőül: a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága korábban két alkalommal a pedagógusok körében végzett hasonló jellegű kérdőíves felmérést.
A kérdőív a Kréta rendszeren keresztül 2022 decemberében lesz ütemezetten elérhető. Kitöltése anonim, ahhoz személyes adat megadása nem kell. A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt.
Amennyiben egy család több gyermeke tanul a köznevelés rendszerében, a szülőnek, gondviselőnek lehetősége lesz arra, hogy több kérdőívet is kitöltsön 2022. december 15-én éjfélig.
A kérdések - többek között - a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak. A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van bármilyen más vélemény, javaslat eljuttatására a tárcához.
A Belügyminisztérium elkötelezett az oktatás minőségének javításában, abban, hogy gyermekeink megfeleljenek a jövő kihívásainak, ennek érdekében szeretné megismerni az érintettek véleményét, amit figyelembe vesz a köznevelési rendszer megújítására vonatkozó fejlesztési terveiben.

Kiadó: Belügyminisztérium