OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 5., hétfő 17:52

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Matolcsy György ma megerősítette azt, amit azt elmúlt hónapokban mi már elmondtunk, hogy a Fidesz az elhibázott kormányzati intézkedéseinek köszönhetően válságba kormányozza az országot.

    Az MMM azért indította el a Civil Nemzeti Konzultációt, hogy mindenki elmondhassa a véleményét ezekről az intézkedésekről és rádöbbentsük a kormányt, hogy az emberek szerint rossz irányba halad Magyarország.

Mára – ahogy Matolcsy György is megerősítette – hazánk lett a világ egyik legsérülékenyebb gazdasága. Soha nem látott válság előtt állunk, ahová nem a szankciók, nem a háború, hanem a dilettáns kormányzás juttatta az országot.

Rekordmagas infláció, rekordmagas államadósság, rekordmagas államháztartási hiány, rekordmagas euró-forint és dollár-forint árfolyam, rekordmagas rezsiköltségek. Ezt hozta nekünk Orbán Viktor és kormánya.

A választások előtt a Fidesz esztelen osztogatásba és hazudozásba fogott, hogy megtartsa hatalmát. Ígéreteit megszegte, és egytől-egyig megvalósított mindent, amivel minket vádolt:
- eltörölték a rezsicsökkentést,
- kórházakat, iskolákat, szociális- és kulturális intézményeket zártak be,
- áru- és üzemanyaghiányt idéztek elő,
- tanárokat rúgnak ki, megfélemlítve a többieket, hogy jogos követeléseik mellett nem merjenek kiállni,
- rekordszintű áremeléseket idéztek elő.

Amit a Fidesz elrontott, azt nekik kell helyrehozniuk. Azonban ennek árát minden bizonnyal velünk, átlagemberekkel fogják megfizettetni, hiszen a Fidesz sosem vállalta a felelősséget semmiért.

     Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.