OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2022. december 13., kedd 18:26

A Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. december 13., kedd (OS) - Hamarosan megszűnhet a zöld rendszámos autók ingyenes parkolása Budapesten is

    Szinte minden hónapra jut egy újabb hír, miszerint egyes városi döntéshozók megszüntetik a zöld rendszámos, azaz a környezetkímélő gépjárművek ingyenes parkolását. Egyre több település csatlakozik az elektromobilitás terjedését lassító folyamathoz: Hódmezővásárhely, Siófok, Szentendre, Ajka, Zalaegerszeg, Nyíregyháza, Velence, Pápa, majd Győr.

A fenti listára hamarosan Budapest is felkerülhet. A parkolási zónák módosítását, illetve a díjak jelentős emelését követően, értesüléseink szerint napirendre kerülhet Budapesten a zöld rendszámos autók ingyenes parkolásának megszüntetése. A zöld rendszámos autók közel 45%-a Budapesten található, így a budapesti döntés lavinaszerű módosításokat eredményezhet a többi városban is. A várható parkolási szabályzat módosításának értelmében megszűnő ingyenes parkolás komoly gátat szabhat az e-autók további térnyerésének.

A fenti ösztönző kivezetésére fokozatosan (több lépcsőben), illetve megfelelő kommunikációval karöltve, kiszámítható módon szükséges sort keríteni. A jelenlegi zöld rendszámos járműállomány részaránya igen csekély, alig 1,5%-át teszi ki a teljes hazai flottának, így az ingyenes parkolás azonnali hatályú kivezetése nem lenne indokolt.

További részletek szervezetünk honlapján, illetve Facebook oldalán található.

Marsi Norbert
elnök

     Kiadó: Magyar Elektromobilitási és Technológiai Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.