OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2022. december 15., csütörtök 17:54

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (1.rész)
    Budapest, 2022. december 15., csütörtök (OS) - Az OMI, OPRA és OCSZ szövetségek nyílt levele Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részére

    Tisztelt Elnök Asszony!

Magyarország európiai polgárai az elmúlt évek során mindig kiálltak az emberi értékek, az egészség, az alapvető emberi jogok és a megfelelő színtű betegellátáshoz való jogok teljesülése érdekében. Az eltelt utolsó három évben a pandémia és a kialakult háborús veszélyhelyzet alatt is igyekeztünk megfelelő szakellátást biztosítani a különféle segédeszközre (ortézisek, protézisek, ortopédiai cipők) szoruló honfitársunk számára, mely évente többszáz ezer ellátott beteget érint. Az egészségügyi szektoron belül több száz hazai kis és közepes vállalkozás végzi az egyedi méret alapján gyártott eszközök kiszolgálását.

Ezeknek a vállalkozásoknak mára a rövidtávú működése is veszélybe került a drasztikusan emelkedő energiaárak, finanszírozási problémák és a közel két évtizedes szakmai és pénzügyi lemaradás miatt.

Csatlakozva a Megyei Jogú Városok Szövetségének Elnöke 2022.szeptember 27-én Önnek írt leveléhez, - az egyedi méretre gyártott segédeszközök magyarországi szövetségei felhívjuk az Ön és az Európai Bizottság figyelmét arra, hogy célforrások hiányában az általunk képviselt területek komoly hátrányba kerültek.

     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.