OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. január 27., péntek 10:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. január 27., péntek (OS) - A holokauszt nemzetközi emléknapjára

    1945. január 27-én szabadult fel az auschwitzi koncentrációs tábor. Az egész világ ekkor szembesült mindazokkal a borzalmakkal, amelyeket a nácik saját – egyébként nem létező – felsőbbrendűségük tudatában elkövettek. A mai napon emlékezünk meg arról a hatmillió emberről, akik a gyűlölet politikájának estek áldozatul.

Az egykor Európa közepén működő haláltáborok tragédiája arra figyelmeztet, hogy senkit nem lehet lenézni, sem üldözni, mert az népirtáshoz vezethet. Egyetlen nép vagy csoport sem hirdetheti magát különbnek vagy felsőbbrendűnek, mert az a nácizmus előszobája. Ezek olyan igazságok, amelyeket nem halványíthat el semmilyen utólagos önfelmentés, sem a történelmi tények elferdítése vagy elhallgatása.

Ezért is leginkább azzal tiszteljük meg az áldozatok emlékét, hogy nemet mondunk a fajelméletre, a gyűlöletre, a megbélyegzésre, a kirekesztésre és a közönyre, mindarra, amelyek a múltban elvezettek ezekhez a tettekhez.

A holokauszt nemzetközi emléknapján mély gyásszal emlékezünk azokra, akik a népirtás áldozatává váltak. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.

MSZP


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.