OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) -

    Az érvényes jogi szabályozások szerint egy változtatási tilalmat maximum 3 évig lehet érvényben tartani! Jogellenesen sanyargatják ezen szabályozásnak álcázott teherrel is az itt élőket!

3. Feltártuk és bizonyítottuk semleges és auditált külföldi laboratóriumok mérési eredményeivel, hogy az árvizeket követően a Római-parton maradt kórokozók súlyosan károsíthatják az ide kilátogatók és az itt ingatlannal rendelkezők, élők egészségét az árvízi fertőzésveszély miatt! Általános, átfogó fertőtlenítés egyetlen kétezres (2002, 2006, 2010, 2013) árvíz alkalmával nem volt, sem a Római-parton, sem a Hajógyári-szigeten!

4. Feltártuk, hogy a Római-part 70 hektáros területének csatornázatlansága környezeti és egészségügyi problémákat vet fel. Ezeket folyamatosan jeleztük a hatóságok felé, akik azonban negligálják azóta is ezeket a jelzéseket.

5. Feltártuk és bizonyítottuk, hogy az árvizeket követően a részleges fertőtlenítések miatt is, a fertőtlenítő szerek egészségre és környezetre gyakorolt ártalmas hatása következtében, súlyos környezeti és egészségügyi problémák léphetnek fel. Az árvizek okozta fertőzésveszély miatt, azonban ezen szerek alkalmazása elkerülhetetlen.

6. Feltártuk és jelentettük az illetékes hatóságoknak, hogy a Békási Szennyvíztelep a békási szennyvizet a Dunába üríti, amely a Római parton rakódik le, ahol a hatóságok szabadstrandot engedélyeztek!


     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.