OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2023. március 10., péntek 17:21

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 10., péntek (OS) - Bodnár Zoltán: Orbán 50 százalék alatti államadósságot ígért egy évtizede, most tartunk 73 százaléknál

    Orbán Viktor 2012-ben szó szerint azt mondta, hogy "a magyar kormány naponta folytat szabadságharcot, hogy ötven százalék alá csökkentse az államadósságot". Ez a szabadságharc is úgy sikerült, mint úgy általában minden ennek a kormánynak: 2022-ben 6500 milliárddal, a tavalyi GDP közel 12 százalékával nőtt az államadósság, ezzel pedig már túl vagyunk a 73 százalékon is.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány a felelős az államadósság elszállásáért. A felelőtlen orbáni gazdaságpolitika tette hazánkat sérülékennyé, az uniós pénzek elvesztése pedig kényszerpályára sodorta a kormányt, amely most csak külföldi gigahitelekből tudja finanszírozni a Magyar Államot. Ez egy ördögi kör, ennek köszönhető a magas államadósság. Az Árnyékkormány szerint fel kell szabadítani a magyar gazdaságot az orbáni infláció alól, haza kell hozni az orbáni korrupció miatt felfüggesztett uniós pénzeket, helyre kell állítani a jegybank hitelességét és felelős gazdaságpolitikával, euróbevezetési céldátum kitűzésével kell új pályára állítani a magyar gazdaságot, mert csak így csökkenthetjük az államadósságot. Erre ez a kormány láthatóan már képtelen, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy csökkenteni tudjuk az államadósságot.

Bodnár Zoltán
Árnyék-pénzügyminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.