OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. március 15., szerda 12:47

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2023. március 15., szerda (OS) - Az ünnep mindenkié, aki piros-fehér-zöld kokárdát tűz – Erdélyben emlékezett az 1848-49-es szabadságharc hőseire az MSZP

    Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója  Székelyföldön, Nyergestetőn emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Az MSZP mindig a nemzeti függetlenség mellett állt és a béke gondolatát képviselte. A szocialista politikusok az ünnepi beszédek után, kopját avattak.

1848 tavaszán Kossuth, Széchenyi, Táncsics mind a magyar szabadságért harcoltak. A szabadságért, melyet Petőfi Sándor foglalt versbe a bordaloktól a Nemzeti Dalig, mely jobbágynak-cselédnek emberibb életet ígért, és ami hiányzott a magyar iparból. Az 1848-as forradalom ikonikus 12 pontjának záró követelése pedig így hangzott: Unió Erdéllyel! Könnyű lenne azt mondani, hogy ezt az Európai Unió megoldotta, de nem lenne igaz. Komjáthi Imre szerint a császári csapatokat Erdélyből kiverő Bem apó példamutatása, karizmája többet jelent, mint bármiféle EU-s irányelv.

Az MSZP szerint szabad magyarnak lenni nem pusztán jogállás kérdése, hanem naponta büszkén megélt dolgunk, és felelősségünk. Megvédeni, javítani mindazt, amiért az elődeink küzdöttek 1848-ban is.

A Magyar Szocialista Párt patrióta politikát képvisel, melynek egyik főszereplője Erdély. Olyan Magyarországért dolgozunk, melynek polgárai hazajárnak Erdélybe, kapcsolatuk élő és kölcsönös az ősi magyar földdel.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke
Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.