OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2023. március 29., szerda 10:33

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. március 29., szerda (OS) - Átfogó taneszközfejlesztés a minőségi oktatásért

    A projektben összesen 643 papíralapú taneszközt dolgoztak ki. Először a központi tankönyvfejlesztési programban kipróbált 106 újgenerációs tankönyv fejlesztése történt meg, majd a hozzájuk kapcsolódó 10 tantárgycsoportban 45 tanári kézikönyv készült el, amelyek használatával 156 egynapos módszertani képzésen 1003 pedagógus ismerkedett meg. 2020-tól az új Nemzeti alaptantervnek megfelelően zajlott a tankönyvek fejlesztése. A projektnek köszönhetően egy országosan egységes, a köznevelés szinte minden területét lefedő taneszközrendszer áll rendelkezésre. 253 tétellel bővült a sajátos nevelési igényű tanulók számára kidolgozott kiadványok száma, biztosítva a tantárgyak és az évfolyamok teljes lefedettségét; a nemzetiségi tankönyvek száma pedig egyharmadával növekedett.
Az "EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001: A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés" projekt 2016. szeptember 1. és 2023. március 31. között valósul meg. Bővebb információ a hivatal honlapján érhető el.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.