OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2023. április 19., szerda 09:47

A Magyar Vízkútfúrók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2023. április 19., szerda (OS) -

    Az elmúlt napokban számos politikai indíttatású hír látott napvilágot az engedély nélkül létesített kutakkal kapcsolatban. Szakmai indokok ezekben még csak nyomokban sem voltak fölfedezhetők. Az évtizedek óta és jelenleg is érvényben lévő jogszabályokkal egyenesen szembe menve jelentik ki, hogy engedélyezésre, vízórákra, műszaki állapot fölmérésre nincs szükség. A kutak engedélyeztetésére ráépült iparról beszélnek, amit föl kell számolni.

Egyesületünk arra hívja föl a figyelmet, hogy a leírtakkal szemben épp a most mindenféle feltétel nélkül legalizálni kívánt, engedély nélkül és az esetek túlnyomó részében szakszerűtlenül megépített kutak létesítésére épült ki az elmúlt évtizedekben olyan iparág, aminek a fölszámolása lenne kívánatos. Ezek azok a kutak, amelyek felelős, a Magyar Államtól elvárt tervszerű és előrelátó vízkészlet-gazdálkodást lehetetlenítik el, szennyezik, sőt tönkre teszik a felszín alatti vízkészleteket.

Bízunk abban, hogy a jogalkotásban nem csupán a populista, választóvadász szempontok, hanem a jelen és a jövő nemzedékeinek valós érdekeit figyelembe vevő jogszabályok születnek majd, amelyek megalkotásában a politikusok mellett a szakma valódi képviselői (BM vízügyi helyettes államtitkárság, OVF, SZTFH, területi vízügyi szervek, felsőfokú oktatási intézmények, MMK, MHT, Kék Bolygó Alapítvány, FAVA stb.) is szerepet kapnak.

     Kiadó: Magyar Vízkútfúrók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.