OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. április 27., csütörtök 09:00

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2023. április 27., csütörtök (OS) - Hamarosan 22.000 tablet érkezik az iskolákba

    Magyarország Kormánya 22000 tabletet biztosít ingyenesen a tankerületi központok által fenntartott általános iskolák számára, amelyek májusban érkeznek az intézményekhez. A Központi Statisztikai Hivatal által a 2022. évi népszámlálás során használt infokommunikációs eszközök az alsó tagozatos tanulók digitális kompetenciafejlesztését segítik majd.

A tabletek kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja, mind a hatvan tankerületi központ 2023. április végéig megkapta az eszközöket, amelyek májusban jutnak el a köznevelési intézményekhez. Az eszközöket nem a tanulók, hanem az intézmények kapják, így több osztály is tudja azokat használni.

Az új tabletek elsősorban azokba az általános iskolába kerülnek, ahol alacsonyabb a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és ahol az intézmény vállalja, hogy az oktatás során a tableteket rendszeresen használni fogja.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.