OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. május 18., csütörtök 17:36

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2023. május 18., csütörtök (OS) - A belügyminiszter 2023. május 18-ra hívta össze az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának (ÖNET) ülését.

    Az ÖNET ülés napirendjén szereplő pontok közül többet az önkormányzati érdekszövetségek javaslatára vettek napirendre, így biztosítva annak a lehetőségét, hogy  folyamatos legyen a konzultáció és a szakmai alapú párbeszéd az önkormányzati érdekszövetségek és a kormány között.
Az ülésen a tárcák képviselői részletesen tájékoztatták a résztvevőket a 2024. évi költségvetés tervezetének önkormányzatokat érintő részeiről, amelyhez kérdések, javaslatok, felvetések hangzottak el.
A további témák közt szerepeltek egészségügyi, hulladékgazdálkodási és építési-beruházási kérdések is.
A kormány - ahogy eddig is - nyitott az önkormányzati érdekszövetségek felvetéseire, javaslataira.
A kormány az önkormányzatok által ellátott helyi közszolgáltatások fenntartásában partnerként tekint a településekre, az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatti szankciós infláció és energiaválság nyomán felmerülő nehézségek esetén kész az egyedi egyeztetésekre és a segítségnyújtásra. Az energiaárak növekedése miatt a kormány az idei évben 76 milliárd forint többlettámogatást biztosít az önkormányzatoknak.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.