2024. május 1. szerda

2023. május 24., szerda 19:34

Az Ipartestületek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. május 24., szerda (OS) - Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) ma tartotta XLI. Közgyűlését, melyen az ipari kisvállalkozások létfontosságú szerepét és a szövetség stratégiai célkitűzéseit állították a középpontba. Az eseményen részt vett Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) építészeti államtitkára, Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere, és Németh László, az IPOSZ elnöke.

Az elnök beszédében rámutatott, hogy az elmúlt 10 évben a magyar gazdaság jelentős változáson ment keresztül, és a segélyalapú gazdaságból munkaalapú gazdasággá váltak. Az IPOSZ küldetése az, hogy segítse tagjait megérteni a globális problémákat és megtalálni a helyi szakmai válaszokat. Céljuk, hogy meggyőzzék a magyar kormányt és az európai kkv szakmai szövetségeket arról, hogy hatékonyabban támogassák az egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozásokat.
Németh László hangsúlyozta, hogy a mikrovállalkozásoknak más igényeik és lehetőségeik vannak, ezért szükség van differenciált szabályozásra és támogatásra. Az IPOSZ javasol egy olyan támogatási rendszert, amely a mikrovállalkozások által nyújtott társadalmi és gazdasági értéknek megfelelő támogatást biztosít. Emellett kiemelte a képzés és a szaktudás fejlesztésének fontosságát annak érdekében, hogy a hazai vállalkozások sikeresen értékesítsék termékeiket a határokon túl is.

Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége