OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. június 2., péntek 15:44

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2023. június 2., péntek (OS) - Online is igényelheti a szavazáshoz szükséges kódját az, aki nem kapta meg levelét az első Budapesti Lakógyűlésről - Már több mint egymillió budapestihez megérkeztek azok a névre szóló levelek, amelyekben az első Budapesti Lakógyűlés szavazásához szükséges egyéni azonosítók szerepelnek. A honlapon már azok is lekérdezhetik egyéni azonosító kódjukat, akik valamiért nem kapták meg a levelüket.

    Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének levelét már több mint egymillió háztartásba juttatták el a Fővárosi Önkormányzat munkatársai. A közvetlen kézbesítés tette lehetővé, hogy az első Budapesti Lakógyűlés költséghatékonyan, a nemzeti konzultációs kérdőívek árának töredékéért jussanak el a budapestiekhez. Amíg a nemzeti konzultáció leveleinek előállítása és kézbesítése darabonként 300 forintba került, addig a Budapesti Lakógyűlés esetében ez a szám 72 forint. Ennek oka, hogy a Fővárosi Önkormányzat sokkal hatékonyabban,saját munkavállalóival dolgozik.
Az eddigi visszajelzések alapján meglehetősen pontos a kézbesítés, mégis előfordulhat, hogy valaki nem kapta meg ezt a névre szóló levelet, ezért hoztuk létre az online kódigénylés lehetőségét, ahol a lakógyűlés honlapján lakcímkártya segítségével lehet megkapni a szavazáshoz szükséges egyéni azonosítót, amelyeket a Fővárosi Önkormányzat munkatársai három munkanapon belül el is juttatnak.
A szavazás lehetőségét minden budapestinek jár, hogy a főváros vezetése és lakói közösen hozzák meg a Budapestet érintő legfontosabb döntéseket.
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.