OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. június 5., hétfő 12:05

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 5., hétfő (OS) - Donáth Anna személyesen kérte fel az Európai Bizottság alelnökét, hogy vizsgálják ki a magyar oktatás helyzetét

    Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője személyes egyeztetést kért Vera Jourovától, az Európai Bizottság alelnökétől, hogy felhívja a figyelmét a magyar oktatás súlyos válságára. Egyben megkérte az alelnököt, hogy a Bizottság vegye komolyan Donáth Anna javaslatát, és kösse az EU-s pénzek kifizetését a magyar oktatás átfogó reformjához.

A pedagógusokat sújtó státusztörvény-tervezetről is szó esett az egyeztetésen: “Jourová biztosított róla, hogy részleteiben vizsgálják ki a törvény problémás elemeit, hogy megállapítsák, pontosan melyek és milyen módon mennek szembe a kormány saját vállalásaival és a Bizottság korábbi elvárásaival" – számolt be a beszélgetésről Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője hozzátette: “Nemcsak a státusztörvényről esett szó. Világossá tettem a Bizottság alelnökének, hogy a magyar oktatás súlyos válsága nem a státusztörvénnyel kezdődött, és annak visszavonása esetén sem fog megoldódni. Ezért nyomatékosítottam az indítványomban megfogalmazott kéréseket: a státusztörvény visszavonásán túl a pedagógusok azonnali, 50%-os béremelését és a magyar oktatás átfogó reformjának megindítását."

Donáth Anna elmondta: az Európai Bizottság elnöke komolyan vette megkeresését, és a státusztörvényhez hasonlóan az általa részletezett többi feltételt megvalósíthatóságát is alaposan ki fogja vizsgálni a Bizottság.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.