OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. június 9., péntek 10:24

Ukrajnai háború - Ukrán hadsereg: az orosz erők robotrepülőgépekkel és drónokkal indítottak támadást, áldozatok
    Kijev, 2023. június 9., péntek (MTI/Reuters) - Oroszország újabb légicsapást mért Ukrajnára éjjel, a robotrepülőgépek és drónok együttes támadásának egy halálos áldozata és sebesültjei is vannak - közölték az ukrán hatóságok pénteken.

        Az ukrán hadsereg vezérkara arról számolt be, hogy a támadás hat órán át tartott. Hozzátette, hogy az ukrán légvédelem hat rakétából négyet, 16 drónból pedig tízet lelőtt.
     A belügyminisztérium azt közölte, hogy egy ember meghalt, három megsebesült, és négy épület is megsemmisült. A hatóságok a Telegram üzenetküldő alkalmazáson képeket tettek közzé a tűzoltókról, akik lakóházak füstölgő roncsai mellett dolgoztak.
     A légierő azt is közölte, hogy egy korábbi támadás során, csütörtök este két robotrepülőgép csapódott be egy polgári objektumba a közép-ukrajnai Cserkaszi régióban.
     Ihor Taburec, a Cserkaszi terület kormányzója arról tájékoztatott, hogy legalább nyolc ember megsebesült abban a csapásban, amely szerinte egy autómosót és egy ipari objektumot ért.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.