2024. május 22. szerda

2023. június 12., hétfő 11:12

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OS) - Donáth Anna elküldte a státusztörvény benyújtott szövegét az Európai Bizottságnak

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője elküldte az Európai Bizottságnak a státusztörvény parlamentnek benyújtott szövegének összefoglalóját.
     "A magyar kormány újra és újra megpróbálja átverni az Európai Bizottságot: míg belföldön antidemokratikus eszközökkel lép fel olyan társadalmi csoportok ellen is, mint a pedagógusok, az EB felé gyakran a jó tanulót próbálja játszani.
     Ezért tájékoztatásként elküldtem a Bizottságnak, és külön Vera Jourová EB-alelnöknek a státusztörvény összefoglalóját, hogy a kormány még véletlenül se tudja átverni őket a kettős beszéddel. Legyen világos az Európai Unió vezetésének számára is: a magyar kormány a kilátástalan helyzetük miatt tüntető pedagógusokon készül bosszút állni a törvénnyel, amelynek következménye az lesz, hogy több ezer tanár hagyja ott a pályát."
     Donáth Anna korábban Vera Jourovával is egyeztetett a státusztörvényről és a magyar oktatás válságáról, és a diákszervezetek vezetőivel, valamint a könnygázzal lefújt diákokkal is összehozta az uniós biztost.
     Donáth Anna és a Momentum a múlt héten aláírásgyűjtést is indított annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kösse az oktatási reformhoz az uniós pénzek kifizetését.

Kiadó: Momentum Mozgalom