OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető


2023. június 12., hétfő 11:12

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OS) - Donáth Anna elküldte a státusztörvény benyújtott szövegét az Európai Bizottságnak

        Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője elküldte az Európai Bizottságnak a státusztörvény parlamentnek benyújtott szövegének összefoglalóját.
     "A magyar kormány újra és újra megpróbálja átverni az Európai Bizottságot: míg belföldön antidemokratikus eszközökkel lép fel olyan társadalmi csoportok ellen is, mint a pedagógusok, az EB felé gyakran a jó tanulót próbálja játszani.
     Ezért tájékoztatásként elküldtem a Bizottságnak, és külön Vera Jourová EB-alelnöknek a státusztörvény összefoglalóját, hogy a kormány még véletlenül se tudja átverni őket a kettős beszéddel. Legyen világos az Európai Unió vezetésének számára is: a magyar kormány a kilátástalan helyzetük miatt tüntető pedagógusokon készül bosszút állni a törvénnyel, amelynek következménye az lesz, hogy több ezer tanár hagyja ott a pályát."
     Donáth Anna korábban Vera Jourovával is egyeztetett a státusztörvényről és a magyar oktatás válságáról, és a diákszervezetek vezetőivel, valamint a könnygázzal lefújt diákokkal is összehozta az uniós biztost.
     Donáth Anna és a Momentum a múlt héten aláírásgyűjtést is indított annak érdekében, hogy az Európai Bizottság kösse az oktatási reformhoz az uniós pénzek kifizetését.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.