OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2023. augusztus 9., szerda 08:42

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. augusztus 9., szerda (OS) - Lóga Máté: újabb segítség a kkv-knak, 8 milliárd forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az IFKA

    A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, a családokat és helyreállítsa a gazdasági növekedést. A Kormány ennek érdekében hétfőn újabb támogatásról határozott, ami a KKV szektor további megerősítését és versenyképességük növelését célozza. A döntés értelmében a Kormány 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) – hangsúlyozta Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.
A forrást a 2021-2027-es programozási időszakban a GINOP Plusz biztosítja, melynek felhasználásához a kormányzati KKV stratégia három főbb feladatot határoz meg az IFKA számára: a hazai beszállító vállalatok fejlesztését, a vállalkozások ESG (környezeti, szociális és irányítási) szempontú felkészítését, valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseik előkészítését. Lóga Máté hangsúlyozta, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium elvárja az IFKA-tól, hogy a programot ügyfélbarát módon, a vállalkozások érdekeit szem előtt tartva valósítsa meg, így az IFKA a vállalkozói ügyfélkör személyre szabott támogatását egyablakos, átlátható ügyfél utakon keresztül valósítja meg.
    
     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.