OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2023. augusztus 14., hétfő 15:44

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2023. augusztus 14., hétfő (OS) - A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöksége tiltakozik a kormányzat által társadalmi vitára bocsájtott, törvénytervezet ellen, mely álságosan az "Állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet" címet viseli.

    A tervezett törvény a közszolgálatban különféle közszolgálati jogviszonyban dolgozókat megfosztaná azon rendelkezési joguktól, hogy közvetlen munkáltatójukkal utalhassák át szakszervezeti díjukat szakmai szakszervezetüknek. Ezzel egy szerzett joguktól fosztaná meg az érintett szakszervezeti tagokat.
A kormányzat érdekvédelemmel kapcsolatos eddigi intézkedései, a sztrájkjog, valamint a társadalmi egyeztetés rendszerének kiüresítése és formálissá tétele mind egy irányba mutat. A cél a szakszervezetek tevékenységének ellehetetlenítése, a dolgozói érdekek kollektív képviseletének gyengítése.
Tiltakozunk a kormányzat újabb jogkorlátozó tervezete ellen!
Követeljük, hogy a hatalom valódi párbeszédet folytasson polgáraival, ne pedig arról folytasson "társadalmi párbeszédet" miként növelheti hatalmát a társadalom felett!
Felhívunk minden munkavállalót a közszférában, hogy a szakszervezetbe való belépéssel erősítse a saját munkavállalói érdekvédelmét!

     Kiadó: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.