OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. október 10., kedd 12:07

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2023. október 10., kedd (OS) -

    A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiadta a környezetvédelmi hatósági szerződés megkötésének feltételeiről és eljárásrendjéről szóló utasítást. Az utasításból kiderül, hogy környezetvédelmi hatósági szerződés akkumulátorgyárak esetén egyáltalán nem köthető.
A hatósági szerződés jogintézményét a Gyurcsány-kormány alatt elfogadott, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény vezette be, 2005. november 1-jei hatálybalépéssel. Ezért a hatósági szerződéssel kapcsolatosan megjelent hangulatkeltő, a közvéleményt félretájékoztató nyilatkozatok szándékos politikai hisztériakeltés szándékával születtek.
A kormány a Dunaferr megmentése mellett döntött, megvédve ezzel több ezer család megélhetését.
A kormányrendeletből és a miniszteri utasításból egyértelműen kiderül, hogy a munkahelyek védelmét szolgáló jogi eszközök visszaélésszerűen nem alkalmazhatók és egyértelmű garanciákat tartalmaznak a környezetvédelmi szempontok érvényesítésére.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.