2024. május 16. csütörtök

2023. október 26., csütörtök 17:22

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. október 26., csütörtök (OS) - A CSOK Plusszal minden eddiginél nagyobb támogatást kapnak a gyermeket vállaló párok az otthonteremtéshez

A vágyott gyermekek megérkezését további kedvezményekkel jutalmazzuk, így az első gyermek érkezésekor a szülők egy évig szüneteltethetik a hitel törlesztését, a második és minden további baba után pedig 10-10 millió forinttal csökken a hiteltartozás. Szintén segítség az igénybevevőknek, hogy a hitelfelvétel utáni első évben – ha még nem érkezik gyermek – csak a törlesztőrészlet kamatrészét kell megfizetni, a tőkerészt nem.
A kedvezményes hitelprogramot az ország egész területén, tehát nemcsak az 5 ezer főnél nagyobb településeken, hanem a kistelepüléseken is igénybe lehet venni, utóbbiaknál így a gyermekáldást tervező házaspárok a CSOK Plusz mellé akár a Falusi CSOK vissza nem térítendő támogatást, illetve az ehhez kapcsolódó adó-visszatérítési támogatást is felvehetik.

Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium