OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2023. október 30., hétfő 15:27

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. október 30., hétfő (OS) - Immunterápia hatásai és mellékhatásai: mire készüljenek a daganatos betegek? A Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában magyarul is megjelent az Európai Klinikai Onkológiai Társaság betegeknek készült, szabadon letölthető útmutatója az immunterápia mellékhatásainak csökkentéséről. Mivel az immunterápiák hatásmechanizmusa gyökeresen eltér a kemoterápiák vagy a molekulárisan célzott onkológiai kezelések működésétől, a jellemző mellékhatások is különböznek.

    A kemoterápiákkal ellentétben, amelyeknek közvetlenül a ráksejtek elpusztítása a feladatuk, az immunterápiák azt célozzák, hogy a daganatellenes immunválasz felerősödjön, ezáltal a szervezet felismerje és eltávolítsa a ráksejteket, hatékonyabban küzdhessen a daganattal. Az immunterápia nem teszi idejétmúlttá a kemoterápiát, sőt gyakori, hogy a daganatellenes kezeléseket kombinációban alkalmazzák, mert azok más-más támadásponton lehetnek hatásosak a rák ellen. Az immunterápiákkal számos betegségtípusban javultak a betegek kilátásai, ám ezek sem univerzális kezelések, csak személyre szabottan lehet dönteni arról, hogy adott betegnél, adott stádiumban és az aktuális állapotban várható-e előny az alkalmazásuktól.
    
     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.