OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 5., vasárnap 11:28

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2023. november 5., vasárnap (OS) - Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke volt a Professzorok Batthyány Körének (PBK) vendége.

    A PBK soron következő közgyűlését november 4-én tartotta a Magyarságkutató Intézet Andrássy úti székházában, ennek keretében hangzott el Varga Judit nagy érdeklődéssel kísért előadása az EU és Magyarország közötti véleménykülönbségek jogi alapjáról és további, Magyarország és az EU viszonyát érintő kérdésekről. A PBK rendszeresen hív meg politikai vezetőket rendezvényeire. Tavasszal Pintér Sándor belügyminiszter tartott tájékoztatót. A PBK október 13-14-én Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Szövetség központjában, partneregyesületeivel közösen szervezett konferenciáján a felsőoktatási szekcióban részt vett Hankó Balázs államtitkár és Varga-Bajusz Veronika h. államtitkár, az energia-szekcióban Gulyás Tibor h. államtitkár, a család- és népesedés-szekcióban pedig Beneda Attila h. államtitkár tartott előadásokat. Ezekben a fontos gazdasági-társadalmi kérdésekben a PBK a rendezvényen lefolytatott eszmecseréket is figyelembe véve alakítja ki véleményét szellemi műhelyeiben. Az év eseménynaptárában szerepel még a Fiatalok Batthyány Körével közösen tervezett rendezvény, amelyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter lesz a vendég. Küszöbön áll Orbán Viktor miniszterelnök látogatása is, erről Kollár Lajos professzor, a PBK elnöke egyeztetett a miniszterelnökkel folytatott október 31-ei tanácskozásán.
    
     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.