OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 21. kedd
Ismertető


2023. november 6., hétfő 13:23

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 6., hétfő (OS) - A DK a belügyminiszterhez fordul - Költségvetési okokra hivatkozva nem engedik tovább tanítani azokat a pedagógusokat, akik nem kértek a bosszútörvényből

        A mai nappal felmondási idejüket töltik azok a pedagógusok, akik nem kértek a Pintér-féle bosszútörvényből. Az őszi szünet utáni első tanítási napon így több száz iskolában szembesültek a diákok azzal, hogy elvesztették szeretett tanárukat, pedig közülük sokan érettségi és felvételi előtt állnak. És több tucat intézményvezetőt nyomaszt a tény, hogy a kieső szaktanárokat nem tudják pótolni, hiszen hiába is vállalták közölük sokan, hogy bár nem akarnak a bosszútörvény hatálya alatt dolgozni, de szeretett iskolájukban óraadóként folytatnák a munkát tovább, erre a tankerületek "költségvetési okokra" hivatkozva nem adnak lehetőséget.
     Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormányának oktatásért felelős árnyékminisztereként ezért írásbeli kérdéssel fordultam a belügyminiszterhez, hogy megtudjam, engedélyezik-e a távozó pedagógusok helyének betöltését, vagy tehetetlenül nézik tovább a közoktatás összeomlását, amit ők okoztak, illetve hogy most nem félnek-e a tanulók tanuláshoz való jogának sérülésétől, amire a sztrájkoló, majd kirúgott tanárok kapcsán hivatkoztak?

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.