OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 21. kedd
Ismertető


2023. november 11., szombat 10:33

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2023. november 11., szombat (OS) - A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hivásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a Belügyminiszter Úr zavarása nélkül vonuljanak ki.

        Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó  eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.
     Ezek után 10 óra 3 perckor riasztotta az V. kerületi tűzoltókat, akik megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre. A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg és fakerete lógott.
     A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.
     A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi.
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.