2024. május 21. kedd

2023. november 11., szombat 10:33

Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2023. november 11., szombat (OS) - A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz 9 óra 58 perckor érkezett a bejelentést rögzítő adatlap a 112-es Hivásfogadó Központból, amelynek tartalma szerint a bejelentő jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán, nyolc méter magasan egy homlokzati elem kimozdult, és kérte, hogy a helyszínre 13 óra körül a Belügyminiszter Úr zavarása nélkül vonuljanak ki.

Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta és tájékoztatta, hogy a riasztást a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó  eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.
     Ezek után 10 óra 3 perckor riasztotta az V. kerületi tűzoltókat, akik megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre. A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg és fakerete lógott.
     A káreseményt 11 óra 6 percre felszámolták, majd bevonultak a helyszínről. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.
     A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi.
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság