OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető


2023. november 12., vasárnap 10:35

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 12., vasárnap (OS) - Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc Belarusz ellenzéki vezetőjével tárgyalt

        Amíg Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter a választásokat nyíltan elcsaló, az ellenzék több ezer aktivistáját börtönbe záró belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka rezsimjével parolázik rendszeresen, addig Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a belarusz ellenzék száműzetésben élő vezetőjével, egykori elnökjelöltjével, Szvjatlana Cihanovszkajával folytatott megbeszélést az Európai Szocialisták Pártja (PES) malagai kongresszusán.
     Ma van a Belarusz Szolidaritás Nemzetközi Napja, amelyen a legnagyobb tisztelet illeti meg azokat a belarusz nőket, akik bebörtönzött férjeik, fiaik, férfi kollégáik helyébe lépve folytatják küzdelmüket az elnyomással szemben. Ezért az Árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció vezetője teljes szolidaritásukról biztosították a belarusz ellenzéket, amely a demokráciát követelő tüntetések 2021-es vérbe fojtása óta folytatja küzdelmét azért, hogy hazájukban visszaállítsák a demokráciát és az emberi jogokat, valamint szabadon engedjék a politikai foglyokat. Az Árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció kiáll Belarusz népének demokratikus törekvései mellett és követeli a belarusz politikai foglyok szabadon bocsátását. Felszólítjuk Orbán Viktor kormányát, hogy fejezze be az együttműködést Belarusz diktátorával, Aljakszandr Lukasenkával.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.