OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 21. kedd
Ismertető


2023. november 13., hétfő 15:33

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2023. november 13., hétfő (OS) - A hajléktalan ellátórendszer felkészült a télre, senkinek sem kell az utcán aludnia

    A hajléktalanok ellátásánál elsődleges a rászorulók életének védelme. Van elegendő szabad férőhely a hajléktalanoknak, 2023. november 11. napján az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága országosan mintegy 69,04%, míg Budapesten 71,74% volt. Összesen országosan mintegy 1 390 szabad férőhely állt még rendelkezésre az éjjeli menedékhelyek tekintetében azzal, hogy az időszakos férőhelyek november 1-el megnyitották kapuikat a rászorulók előtt. Az ellátórendszer országos kihasználtsága az éjjeli menedékhelyek tekintetében az elmúlt évek leghidegebb időszakait nézve sem érte el a 100%-ot, aminek eredményeképpen folyamatosan biztosított volt a hajléktalan személyek fogadása az intézményekben. Ennek megfelelően egyértelműen kijelenthető, hogy senkinek sem kellett volna éjszakáit közterületen tölteni.

Magyarország Kormánya ma már 14 milliárd forintot költ a hajléktalanok ellátására, amely a 2010-es összegnek a duplája, és reálértéken is jelentősen nőtt. A kormány biztosítja az ellátás költségeinek fedezetét, míg magát a hajléktalanellátást az önkormányzatok szervezik, mintegy 240 szervezet bevonásával.

A hajléktalan embereknek a valódi segítség, ha a számukra fenntartott ellátórendszert veszik igénybe.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.