OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 18. szombat
Ismertető


2023. november 14., kedd 14:51

A Magyarhoni Földtani Társulat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. november 14., kedd (OS) - Hétvégén rekord érdeklődés mellett zajlott le a 14. Földtudományos Forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban

    Az idén 175 éves Magyarhoni Földtani Társulat most hétvégén tartotta a 14. Földtudományos Forgatagot, melynek társszervezője és házigazdája a Magyar Természettudományi Múzeum volt. A rendezvényen közel 4000 fő vett részt. Nagyrészt kisgyermekes családok ismerkedtek meg hazánk földtani értékeivel, akiket interaktív bemutatókkal várt 28 földtani kutatással és értékmegőrzéssel foglalkozó kiállító szervezet. A hétvége a planetáriumok centenáriuma is volt egyben. A Földtudományos Forgatagon részt vevő utazó planetárium vetítésein a helyszínen két nap alatt több, mint 1000 látogató ismerkedhetett meg az űr csodálatos titkaival.
Dr. Kóthay Klárától, az Oktatási és Közművelődési Szakosztály elnökétől, az Év ásványa és ősmaradványa programok koordinátorától megtudhatták az érdeklődők, hogy a 2024-es év nyertesei a korund és a gyapjas mamut. Dr. B. Kiss Gabriella, az ELTE Ásványtani Tanszékének docense ismertette az év ásványkincse szavazás eredményét. A 2024-es év nyertese a rézérc lett.
Dr. Babinszki Edit az MFT főtitkára a Társulat alapításának történetét elevenítette fel 1847-től, amikor Zipser Keresztély András javaslatot tett egy "földismei bányász egyesület alapítására Magyaroszágon".

     Kiadó: Magyarhoni Földtani Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.