OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 25., szombat 15:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 25., szombat (OS) - Árnyékkormány: Brutális méreteket ölt Magyarországon a szegénység

    Rekordszintre ért a szegénység Magyarországon, ami a legfiatalabb és a legidősebb korosztályt, valamit a romákat érinti legsúlyosabban. Az Európa-rekorder orbáni infláció, a folyamatos áremelések és megszorítások a legszegényebb és legkiszolgáltatottabb rétegeket taszították nyomorba.

A KSH legújabb adatai alapján a gyermekes háztartások súlyos anyagi nehézségei nőttek, a három vagy több gyermeket nevelő családoknak közel 20 százaléka él relatív jövedelmi szegénységben, míg a két gyermeket nevelő szegény családok száma a duplájára nőtt. Az emberek a munkájukból nem keresnek annyi pénzt, hogy abból tisztességesen meg tudjanak élni, és a legszegényebbek helyzetén az igazságtalan családtámogatási rendszer sem segít. A szegénység a romák körében is brutális mértékben nőtt: a teljes népcsoportot nézve a romák 51 százaléka él szegénységben, hiába a nemzeti roma stratégia vagy a kormányzati felzárkózó települések program.

Az Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Áremelések helyett bér- és nyugdíjemelést, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk. Csak egy szociáldemokrata kormány tudja felszámolni azt a szegénységet, amit az Orbán-rendszer hagy majd maga után.

Herfort Marietta
Az Árnyékkormány romaügyi tanácsadója
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.