OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. november 28., kedd 12:26

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Sebők Éva szerint a Fidesz mutyija miatt rúgnak ki egészségügyi dolgozókat, az államtitkár nem cáfolt

    Sebők Éva, a Momentum országgyűlési képviselője tudtára jutott, hogy elbocsátásokat tervez a Belügyminisztérium, így kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz.

"Az elmúlt napokban több választói megkeresés elért hozzám, melyben arról tájékoztattak, hogy elbocsátások történnek az orosházi és gyulai kórházban, ezek pedig elsősorban a létesítmény üzemeltetésben dolgozókat érinthetik. Kis nyomozás után kiderült, nem csupán Békés megyére, hanem az egész országra kiterjed a leépítéshullám" – indította napirendi felszólalását a Momentum képviselője.

Sebők szerint a leépítések hátterében az állampárt egy 400 milliárd forint értékű megbízása áll, miszerint a kórházak üzemeltetését a Habony-Rogán érdekkörhöz ezer szállal kötődő B+N referencia Zrt. veszi át.

Rétvári Bence, államtitkár nem tért ki rá, hogy ki a megbízás kedvezményezettje, de nem is cáfolta annak tényét. Válaszában elismerte, hogy az üzemeltetési feladatokat az állam központosítva átveszi a kórházaktól, és azt is, hogy a jogutódlással, illetve ahhoz hasonlóval a munkatársak átkerülnek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz, ami bizonyos számú elbocsátásokat eredményezhet.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.