OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2023. november 28., kedd 12:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) - Molnár Csaba: A hétszeresére emelt gáz árából veszi meg Orbán Viktor a budapesti repteret

    Gigantikus mennyiségű közpénzt, 309 milliárd forintot fizetett be az állami energiacég, az MVM Zrt. az Orbán-kormány költségvetésébe, hogy teljesülhessen Orbán Viktor álma: ebből a pénzből vennék meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Az MVM pénze azonban a magyarok pénze, amit a hétszeresére emelt gázért és a duplájára emelt áramért fizettek be a rezsiszámlákon keresztül.

A Demokratikus Koalíció szerint azért keres az Orbán-kormány 400 százalékos extraprofitot a magyaroknak eladott gázon, és azért emelték duplájára az áram árát, hogy Orbán Viktor megvehesse a milliárdos barátainak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Amíg a budapesti repülőtér birtoklásából hatalmas profitot fog kaszálni Orbán Viktor valamelyik családtagja vagy strómanja, addig a magyarok a repülőtér árát a rezsiszámláikban fogják megfizetni. Így gazdagodik meg a rezsiemelésen keresztül Orbán Viktor és az általa kiszolgált milliárdos elit. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit és rezsiemelés helyett európai béreket és nyugdíjakat, megfizethető rezsit, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

dr. Molnár Csaba

a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.