OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2023. november 28., kedd 14:31

A Mi Hazánk frakció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. november 28., kedd (OS) -

    Budapesten közben az 1%-os Párbeszédnek ad így antidemokratikusan hatalmat a torz választási rendszer. Az önkormányzati választások előtt több mint fél évvel korrigálni a rendszert nem példátlan Magyarországon, jobb késő, mint soha, ráadásul a jelenleg hatályos, a Fidesz által 2014-ben bevezetett rendszert maga Karácsony Gergely is alkotmányellenesnek minősítette, az államfőtől azt kérte akkor, hogy ne írja alá a törvényt, aminek megváltoztatása most szerinte fasizmus.

A Mi Hazánk határozati javaslata szerint egy olyan országos választási rendszert kell megalkotni, amely a hatályos német modellhez hasonlóan szavazatarányos mandátumelosztást eredményez. Az egyéni választókerületi rendszert eközben ugyanúgy megtartanánk, ahogy főpolgármester-jelölt közvetlen választását is.
     Kiadó: Mi Hazánk frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.